25 nov 2011

Komkommer op azijn..

Zoals ik al eerder heb verteld heb ik morgen een paar gasten. En dit is een lekkere bijgerecht die ik morgen ga serveren! Ik zou zeggen probeer het eens uit!

Komkommer op azijn.

Benodigdheden:

  • 1 komkommer
  • 200 ml water
  • 200 ml azijn
  • 6 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • 2 madam jeanette peper
  • 4 pimentkorrels
  • 4 kruidnagels

Bereiding:
  1. Was de komkommer en snij de komkommer schuin af in plakjes.(Dit is heel makkelijk te doen met de kaasschaaf) Was de peper en snij deze open zodat je de zaadjes kan verwijderen. Snij de peper niet te grof als je niet van pittig hou, je kan deze dan er makkelijker uit vissen.
  2. Neem een pan en verhit de ingrediĆ«nten erin. (De komkommer gaat hier niet erbij!!) Giet de helft hiervan in een schone pot of grote kom en voeg dan de komkommer erbij. Roer even goed om en giet de rest van het azijnmengels erbij zodat de komkommers goed ondergedompeld zijn. Laat het minimaal 1 dag staan zodat het goed is ingetrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten